bestejongleervideobenelux2019 over Prijzen stem over Prijs stem Inzendingen heb jij de beste jongleer video van 2019?Stuur jou video in vóór 23 december Doe mee

Doel

"Zowel het kijken naar jongleervideo’s, als het maken ervan helpt om zowel jezelf als de community, naar een hoger niveau te tillen."

Zonder jongleer video’s, was ik nooit tot het jongleer niveau gekomen dat ik nu heb en had. Net als na het kijken van een goede show, raak je ontzettend gemotiveerd om zelf te gaan jongleren, om nieuwe dingen te proberen gebaseerd op wat je net hebt gezien. Niet alleen het kijken werkt inspirerend, maar ook het maken ervan pusht jezelf om die vette truc te landen op camera. Je verzint nieuwe trucs die je graag wilt laten zien en kijken wat andere mensen ervan vinden. Je nodigt je jongleervrienden uit en bedenkt samen diezelfde dag nog een hoop trucs samen en neemt ze op. Hoe dan ook, zowel het kijken naar jongleervideo’s, als het maken ervan helpt om zowel jezelf als de community, naar een hoger niveau te tillen.

Helaas viel me op dat afgelopen jaar, bar weinig jongleervideo’s uit de Benelux te vinden zijn. Jongleurs nemen de moeite niet meer om een mooie locatie te vinden en een meerdere trucs tot een toffe video te maken. Vaak zijn het Instagram video’s van een truc, maar dat geeft niet dezelfde motivatie boost als een jongleervideo. Daarnaast geloof ik dat video’s bijdragen aan de jongleer identiteit in de Benelux. Jongleurs proberen elkaar te overtreffen en kunnen een bepaalde specialisatie opbouwen als land. Zonder jongleervideo’s zal deze lokale identiteit verdwijnen en jongleren wereldwijd meer en meer hetzelfde worden. Daar wil ik verandering in brengen.

Daarom schrijf ik deze Beste Jongleervideo Benelux competitie uit, waar ik persoonlijk €100 voor inleg. Ik hoop dat met mij meer mensen willen doneren aan deze prijzen pot zodat we zowel meer als kwalitatief betere jongleervideo’s kunnen verwachten in de Benelux. We hebben genoeg talentvolle jongleurs in de Benelux en ik geloof dat een prijs hen motiveert om er serieus werk van te gaan maken.

Wil je ook meer en toffere jongleervideo’s? Maak er zelf een en stuur hem in voor 29 augustus. Of als je geen video kan maken, stem op jouw favoriet en doneer zodat meer jongleurs gaan meedoen!

Simon à Campo
Jongleur